Material World

Bygherre
Dansk Arkitektur Center, Realdania

Funktion
Udstilling

År
2012

GXN team
Kasper Guldager Jensen, Morten Norman Lund, Aleksander Tokarz

Samarbejdspartnere
Dansk Arkitektur Center, Realdania

Materialer, der gør en forskel
Sammen med Dansk Arkitektur Center, kuraterede GXN udstillingen Material World, der åbnede i marts 2012. Gennem fremvisning af mockup-installationer, materialeprøver og eksempler på opførte bygninger fra hele verden, fokuserer udstillingen på, hvordan materialeinnovation kan føre til en ny forståelse af arkitektur. Målet er at vise, at nye materialer og de tilhørende teknologier kan hjælpe os med at møde fremtidens udfordringer, og samtidig inspirere en søgen efter nye løsninger inden for arkitektur og byggeri.

Dette mål er forklaret ved at vise på byggeprojekter, hvor innovative materialer er anvendt. I tilfælde af hvert byggeprojekt, viser udstillingen følgende aspekter: Hvorfor er brugen af netop dette materiale interessant? Hvilken betydning har anvendelsen af materialer for arkitekturen? Hvad er nyskabelsen bag dette?

Materialerne kan opleves gennem mock-up installationer i fuldstørrelse, ligesom der ligger materialer fremme på præsentationsborde, hvor besøgende kan se, røre og undersøge hvert materiale og udforske dets kvaliteter og egenskaber.

Udstillingen viser hundredvis af forskellige materialer, inddelt i fem kategorier: stærk, let, grøn, intelligent og gennemsigtig. Ustillingen præsenterer endvidere tolv danske og internationale bygninger, hvor innovative materialer har været afgørende for deres opførelse

Udvikling gennem netværk og relationer
I udvælgelsesprocessen var GXN i dialog med over 200 materialeleverandører og producenter i jagten på de mest innovative og bæredygtige produkter, der anvendes i dagens byggeindustri. Denne dialog resulterede i, at udstillingen modtog de hundredvis af fysiske prøver, der var nødvendige for gennemførelsen.

GXN og Dansk Arkitektur Center har arbejdet tæt sammen med for at opnå den bedste resultat indenfor tidsrammen. Den tætte koordineringsproces var en central faktor for at sikre, at hvert materiale og mock-up blev fremvist korrekt, og bidrog til at besøgende fik en unik og lærerig oplevelse på udstillingen.

Material World blev bl.a. anmeldt af Politiken og fik 5 ud af 6 "hjerter".

Læs Material World kataloget her
København, Danmark
2012

info text

X > <