45 CUBIC

År
2008

Samarbejdspartnere
Kim Herforth Nielsen, Kasper Guldager Jørgensen, Jonas Riis Jensen, Mads Hougaard, Jesper Thøger Christensen og Lasse Lind

Inspireret af naturen
For at undersøge mulighederne i lasercutting har GXN lavet en lysinstallation inspireret af molekylærbiologiens verden. Navnet 45 CUBIC er inspireret af den kubiske geometri og krystallernes evne til at knopforskyde i vinkler på 45 grader.

Ikke en dråbe lim
Designet består af seks lige store akrylbrikker, som samles til en kube ved at bruge tolv mindre brikker. Dette gentages og kuberne kan gro i alle retninger. Resultatet er et system, der kan konfigureres i det uendelige og dermed skaber individuelle lamper ved hjælp af relativt få komponenter, som kan samles uden at bruge en eneste dråbe lim.

Begrænset antal
45 CUBIC laves i en eksklusiv serie på ti styk, alle individuelt tilpasset efter købers ønske. De tre første er allerede i produktion: En er udstillet på 3XNs egen tegnestue, en er bestilt af privat køber i Danmark og en skal udstilles på La Galerie d'Architecture i Paris. Prisen varierer efter størrelse. Den største lysinstallation til dato er 5,5 meter lang og koster 150.000 Dkr. Den består af 20 lyskilder, 350 kuber og omkring 7.000 brikker.

- Ideen i projektet har været at arbejde med lyset som en levende organisme. I stedet for at behandle lampen som et stillestående objekt, ville vi skabe en struktur, der tilpasser sig det rum, den befinder sig i, siger Kasper Guldager Jørgensen, udviklingschef i 3XN.
 
Paris, Frankrig
2008

info text

X > <