Bella Chandelier

År
2011

GXN team
Kim Herforth Nielsen, Bo Boje Larsen, Jan Ammundsen, Kasper Guldager Jørgensen, Marie Hesseldahl Larsen, Henrik Leander Evers, Paul Mas, Antoine Ceunebroucke, Pedram Seddighzadeh, og Matthew Scarlett

Samarbejdspartnere
Rambøll
Scenetek
Bæk Group
Totalproduktion

Tværfagligt Samarbejde
Med ønske om at bringe kunst og videnskab sammen i en unik lysinstallation, har GXN med Bella Chandelier udforsket området mellem konstruktion, teknologi og design. Efter et halvt års intens konceptudvikling, formgivning, detaljering, prototyper, og fremstilling er projektet færdiggjort og installeret i Bella Sky Hotels foyer.

Grundgeometrien i lysinstallationen har taget udspring i hotellets markante 15 graders hældning, som har dannet udgangspunkt for de seks cylindre. Dette krævede en ekstraordinær indsats, Kasper Guldager Jørgensen forklarer:

- GXNs eksperimenterende arbejder realiseres altid gennem kollektive inputs fra mange videnspartnere. Vores tværfaglige måde at arbejde med teknologidesign viste sig nødvendigt i dette projekt, da udfordringerne i forhold til design og konstruktion kun kunne løses med en kombineret arkitektur og ingeniørfaglig tilgang.

Mere end 7000 LED-lys
Det lette og rummelige udtryk i Bella Chandelier er et resultat af dens tensegrity struktur, hvor perfekt ligevægt mellem kræfterne opnås gennem balance mellem tryk og træk. Pionerer indenfor tensegrity har været arbejde med disse konstruktive principper gennem årtier, men aldrig før, er der lavet en tensegrity struktur i denne størrelse i så minimale trykprofiler integreret lysdesign.

Mere end 7000 LED-lys og hundredvis af specialfremstillede komponenter skulle samles med millimeterpræcision i seks akrylrør (hver 3,5 meter lange) for at fuldende denne ‘one of a kind’ lysinstallation. De sekskantede specialfremstillede aluminium kerner som bruges som trykstænger er kun 36 mm i diameter. Den ekstremt slanke konstruktion og det integrerede dynamiske lys gør at Bella Chandelier til en ekstraordinært eksempel på ingeniørkunst.

Læs mere om Bella Sky af 3XN

For mere information, besøg

www.comwellcopenhagen.dk

København, Danmark
2011

info text

X > <