Danzer Light

År
2010

GXN team
Kim Herforth Nielsen, Kasper Guldager Jørgensen, Thiru Manickam, Thomas Holst Madsen og David Ole Wolthers

Som legetøj
Danzer Light er et kæmpe tredimensionelt pulespil. Lysinstallationen er designet af 3XNs udviklingsafdeling GXN. Gennem eksperimenterende design søger afdelingen at afprøve og demonstrere potentialer i den nyeste viden indenfor design, produktion og materialer.

Danzer Light er bygget op af 180 pyramideformede elementer men består kun af fire grundkomponenter. Formen er udviklet over et matematisk princip om aperiodisk kompaktgeometri, som er udviklet af Ludwig Danzer i 1989. Alle elementerne har fællesflader med hinanden og kan derfor, som legetøj, sættes sammen i det uendelige.

Lys uden ledninger
Pyramideelementerne er konstrueret i aluminium med én lyskilde integreret i hvert element. Strømmen ledes gennem aluminiummet. Det betyder, at Danzer Light er konstrueret uden brug af ledninger. Designet demonstrerer, hvordan kompleksitet kan håndteres logisk. Et træk, der også kendetegner mange af 3XNs byggerier.

Om GXNs arbejde
Afdelingen arbejder på grænsen mellem grundforskning og traditionelle løsninger. Afdelingen har således stort fokus på mulighederne i nye – ofte grønne – materialer. Tidligere var materialer blot byggesten, man brugte til at designe med. I dag er materialer deciderede designobjekter, der kan designes til at imødekomme specifikke krav og ønsker til bæredygtighed, funktionalitet, styrke, holdbarhed og æstetik.

I yderste konsekvens er det periodiske system vores byggeklodser. Spørgsmålet er ikke længere, hvilket materiale man vil vælge, men hvilke egenskaber der er ønskelige til den specifikke opgave.

Design og udvikling: GXN
Lysstyring: Electrotexture
Produktion: LED iBond
København, Danmark
2010

info text

X > <