Materialets Potentiale

År
2009

Fra skitse til virkelighed
Det primære formål med workshoppen var at eksperimentere med forskellige materialers natur for at opnå en forståelse for det enkeltes materialets potentiale og muligheder. Ved at lade forskellige materialeteams arbejde med udgangspunkt i et enkelt materiale, blev der skabt hands-on erfaring om de produktions- og konstruktionsmæssige udfordringer, der venter når en skitse materialiseres.

’God arkitektur bør altid være et samspil mellem design, materiale og produktion’ - Ideen med dette udsagn er lade materialets potentiale udforme det arkitektoniske udtryk. Materialer har som bekendt vidt forskellige udtryk, og lige så mange individuelle bearbejdningsmetoder.

Opgaven
Udfordringen var at lære om design, konstruktion og realisering 1:1 projekter udtrykt i kun et materiale. Opgave var at skabe en skulptur indenfor et byggefelt på 100x100x200 cm under temaet transformation i et af følgende materialer: beton, træ, fiberkomposit, glas og metalplader. Projekterne blev udviklet over en uge af arkitektstuderende fra Kunstakademiets Arkitektskoles afd.8 med daglige inspirationsforelæsninger.

Inspirationsforelæsninger af
Nye materialer, Kasper Guldager Jørgensen, GXN
Træ, Jacob Vimpel, Jakon
Glas, Sine Brinkgaard Olsen, Nordisk Glas Center
Komposit, Martin Pedersen, Glasfiberteknik
Beton, Anne-Mette Manelius, SHL
København, Danmark
2009

info text

X > <