Mind Your Behaviour

År
2010

Arkitektur i fuld størrelse
Udstillingen er 3XNs største soloudstilling til dato. Konceptet bag udstillingsdesignet var at skabe en direkte sanselig oplevelse af udvalgte bygninger i form af arkitektoniske skulpturer i fuld skala, som smelter sammen med særligt udviklede gulvmønstre og podier. GXN har stået for designet, projekteringen og opbygningen af de kantede podier og arkitektoner samt de forskellige gulvdesigns.

De fire meter høje arkitektonerne fylder lokalet ud. De nærmest vokser op af det geometriske mønster i gulvet og bryder rummet op, så de besøgende bevæger sig frit og får lyst til at se udstillingen fra alle sider. Arkitektonerne viser nemlig arkitekturen i en størrelse, hvor man virkelig kan fornemme formgivningen og geometrierne i 3XN’s projekter.

Puslespil blev samlet perfekt
’Det har været utrolig spændende og en stor udfordring for os at fremstille arkitektonerne. Vi har skåret mere end 1000 plader ud i et slags puslespil udelukkende ved at stole på de udførlige tegninger fra GXN. Normalt er der altid tilretning, så det fantastiske var at se, at det hele det passede perfekt, da vi skulle samle de mange elementer til arkitektonerne og specialpodierne. Det har været meget positivt at opleve, hvordan kombinationen af vores håndværksmæssige viden og arkitekternes udførlige tegninger gik op i en højere enhed’, siger snedkermester Mogens Pedersen, Snedkermester i Pedersen og Pilegaard.

Dansk Arkitektur Centers pressemeddelelse
Med udstillingen inviterer Dansk Arkitektur Center publikum ind bag facaden hos en af landets største og mest succesfulde arkitektvirksomheder 3XN.

’Det er bestemt ikke tilfældigt, at vi med denne Close Up udstilling zoomer ind på 3XN. Med deres markante bygningsværker har 3XN skabt en unik position i ind- og udland, en position som de har opnået ved ikke blot at sætte mennesket i centrum, men ved at satse på forskning og udvikling på tværs af fag og brancher, der gør dem i stand til at skabe ny arkitektur, som imødekommer et globalt krav om såvel kunstnerisk høj kvalitet som bæredygtigt byggeri og bymiljø’, siger Kent Martinussen, adm. dir. i Dansk Arkitektur Center

Adfærden ændres
Arkitektur kan få mennesker til at tale mere sammen og få børn til at være rolige i skolen. Arkitektur kan gøre passive mennesker aktive. Kort sagt - arkitektur kan ændre din adfærd. Med udgangspunkt i 3XNs væsentligste byggerier og projekter giver udstillingen et indblik i de tanker, visioner og processer, der ligger bag 3XNs arkitektur. Med menneskets adfærd som omdrejningspunkt, spektakulære bygninger og målrettet fokus på innovation har 3XN skabt en unik position i dansk arkitektur og markeret sig stærkt på den internationale scene. Den røde tråd gennem udstillingen er 3XNs arbejde med adfærd som centralt og gennemgående tema i deres arkitektur: Hvordan arkitektur påvirker os mennesker, skaber nye relationer og får os til at opdage nye sider af både os selv og vores omgivelser.

Udstillingen ”Mind Your Behaviour” kan ses fra den 13. februar 2010-13. maj 2010 på Dansk Arkitektur Center, Strandgade 27B i København.

Besøg udstillingens hjemmeside her
Oplev udstillingen i 360 grader her

Design og udvikling: GXN, www.3xn.dk
Produktion: Pedersen og Pilegaard, www.pedersen.dk
Opbygning: Dansk Arkitektur Center, www.dac.dk
København, Danmark
2010

info text

X > <