Madlaboratorium

År
2011

Design og væsentlighed
Noma Foodlab er et projekt mellem GXN og verdens bedste restaurant, NOMA. Konceptet handler om at give Noma et interiør, der afspejler både deres kreativitet i madlavning og GXNs tankegang om design og væsentlighed.

Inspirerende design
Restauranten har brug for et nyt og inspirerende design i sin Foodlab, hvor de nye retter bliver til. I dag er råvarelageret én etage under selve køkkenet, og kokkene mangler ingredienserne anbragt synligt, så de kan lade sig inspirere. Der er behov for en ny form for opbevaring i køkkenet.

En multifunktionel karakter
Ønsket har været at designe et interiør, der har en multifunktionel karakter, hvor rum og interiør smelter sammen. Resultatet blev et blend mellem et opbevaringsmøbel hvori råvarerne udstilles og en organisk lysinstallation, som står i kontrast til industrikøkkenets ellers så skrapt definerede formsprog.

Parametrisk modellering med moduler
Gennem en række eksperimenter, har GXN afprøvet hvordan rektangulære moduler bedst transformeres til det ønskede organiske udtryk. Modul designet har fundet inspiration i det klassiske murstensforbandt, som har været basis for den videre bearbejdning af det integreret design. Ved at arbejde med digital fabrikation via parametrisk modellering, er det lykkedes at opnå et udefra set enkelt design, med en kompleks og skræddersyet underkonstruktion. Brugen af parametriske værktøjer har også ført til at ændringer fortaget i designet, direkte er blevet opdatering i de endelige arbejdstegninger.

Et organisk system af bæredygtige materialer
Det endelige produkt er et organisk system, der strækker sig over rummet i NOMAs Foodlab. Systemet består af kasser i to størrelse monteret i et bagvedliggende strukturelt bærende systemer. Det bærende system er unikt, således at hver kasse får sit eget sted. Dette sikre en meget kontrolleret geometri. Formen forstærkes yderligere af den integrerede LED belysning, der fremhæver formen af interiøret samt de enkelte bokse. Boksene og det strukturelle system skal fremstilles af bæredygtigt plademateriale fremstilles af træ, kork, hør, og biohærder.
København, Danmark
2011

info text

X > <