NOMA Lab

Bygherre
Restaurant NOMA

Funktion
Madlaboratorium og kontor

Areal
200 m2

År
2012

GXN rolle
Arkitekt

GXN team
Kim Herforth Nielsen, Kasper Guldager Jørgensen, André van Leth, Lila Held, Morten Norman Lund, Lars-Erik Eriksson, Pedram Seddighzadeh, Matthew Scarlett, Bjørk Christensen, Kyle Baumgardner, Elliot Mistur, Tore Banke, Simon McKenzie og Jacob Hilmer

Inspiration og identitet
NOMA Lab er resultatet af et samarbejde mellem GXN og NOMA. Formålet var at bringe inspirationen fra Norden hele vejen ind i Lab køkkenet og introducere en identitet, der afspejler NOMAs nordiske gastronomi.

Tredimensionelt puslespil
For GXN har projektet været et eksperiment med digitale designmetoder. Til opgaven udviklede vi et levende software, som gjorde det muligt at sende tegningerne direkte til fabrikation fra computeren. Det svarer lidt til at printe en tekst, man selv har skrevet, her har vi bare printet møbler i stedet for, forklarer Kasper Guldager Jørgensen om designmetoden. I praksis betød det, at indretningen blev leveret som et tredimensionelt puslespil på over 5000 dele, der blev samlet uden hjælp fra håndværkere.

Hjemmelavet software
Da designet blev udviklet fra konceptet blev der skabt en digital, parametrisk model for at optimere designprocessen, ved at flytte genereringen af geometri og konstruktionstegninger fra designeren til den software, GXN udviklet til projektet. Ved at manipulere inputtene i software og selve softwaren, var GXN stand til at ændre det endelige design helt frem til fabrikationsstart.

Digital fabrikation
Fremstillingen blev udført af lokale samarbejdspartnere ved hjælp af 3-akses fræsemaskiner. Dette var en afgørende del af ideen om direkte fremstilling ved hjælp af CAD og CAM systemer. Alt pladematerialet, der blev anvendt er af nordisk træ fra bæredygtige kilder.

Nordisk og enkelt
Det endelige resultat er enkelt, men komplekst i sine detaljer. Møblerne bugter sig legende gennem rummet, og inddeler rummet i mindre enheder, der giver plads til Food Lab, urtehave, personalestue og kontor. De frie og organiske former fremhæves af integrerede lyskilder, der også tilfører indretningen lethed. Råt og simpelt, i både farver og form, fanger NOMA Labs unik nordisk æstetik.

Download projektfolderen her
København, Danmark
2012

info text

X > <