Star light

År
2012

GXN team
Kim Herforth Nielsen, Kasper Guldager Jørgensen, Mathias Kræmmergaard, Linh Chieu Tran, Lila Held, Thomas Holst Madsen, Søren Jensen, André van Leth og Morten Norman Lund

Nordisk Enkelthed
Star lampen har med sine klare former og levende skyggespil et enkelt nordisk look. Lampen består af 50 stykker akryl i fire forskellige geometriske former. De simple former danner, når de er samlet, silhuetten af en stjerne. Pæren er indesluttet i lampeskærm og spejlet på indersiden af lampen får lyset til at reflektere ud mellem det hvide og gennemsigtige akryl.

Udtrykket af lampen ændre sig konstant og skaber nye oplevelser afhængigt af tidspunktet på dagen og hvordan lyset falder. Star lampen giver et skulpturelt og smukt lys, hvilket gør den ideel over spisebordet og i indgangspartier, og giver boligindretningen et moderne og nordisk twist.

Gennemtænkt design
Ideen med designet var at lave en lampe, der kan samles uden brug af lim. Fremgangsmåden anvender fladt akrylmateriale og lampens geometri betyder, at de 50 akryl stykker fastlåses når lampen er helt samlet. Alle dele møder hinanden i 90 graders vinkel, hvilket betyder, at flade akryl plader kan anvendes i produktionen mens den tredimensionelle form danner et fastlåst system.

Noma lab
Star lampen blev produceret i et begrænset antal til GXNs indretning af Noma Lab, hvor lampens lys passer til restaurantens leg med enkle og komplekse oplevelser og nordisk identitet. Lampen blev produceret i et begrænset antal på 15 individuelt nummererede unikke prototyper.

Normann Copenhagen
GXN har sammen med Norman Copenhagen udviklet Star light til kommerciel produktion. Lampen til at være i butikkerne foråret 2013 til en pris på 2.800 DKK og kan også købes via deres webshop.

Læs mere om Normann Copenhagen
Mere information om Noma Lab
København, Danmark
2012

info text

X > <