Tekstiler i arkitektur

År
2007

Akademisk samarbejde
For at skabe tilknytning til uddannelsesinstitutioner har GXN løbende studieprojekter sammen med forskellige skoler.

Tekstiler i Arkitektur er navnet på en tværfaglig semesteropgave, der blev afholdt mellem GXN, studerende på North Carolina State University, Danmarks Tekniske Universitet og Kunstakademiets Arkitektskole i foråret 2007. Projektet gik ud på at udforske potentialerne i tekstiler som fremtidens byggemateriale.

Tekstiler og fibre udmærker sig ved en god trækstyrke – faktisk findes nogen af de højeste opnåelige trækstyrker i fiberformede materialer. Desuden kan tekstiler være semitransparente og dermed spille en aktiv rolle i forbindelse med lysforhold.

Seks projekter
De amerikanske tekstilingeniører arbejdede med intelligente tekstilers evne til at ændre overflade og funktionalitet. Det resulterede i tre projekter; Insulation-on-Demand, Light Emitting Wall Paper og Traceable Surfaces.

De danske ingeniør- og arkitektstuderende arbejdede med udgangspunkt i boligen. Det resulterede i tre projekter; Det Multifunktionelle Møbel, Den Tekstile Membran og Den Tekstile Pavillon.

Beton semester
Det tværfaglige samarbejde er fortsat i efteråret 2007. Denne gang med fokus på fiber- og tekstilforstærket beton, der er to materialekategorier med diametralt modsatrettede egenskaber. Tekstilerne og fibrene har god trækstyrke, mens beton især har trykstyrke. Ved at sammensætte de to materialetyper fås et kompositmateriale, der kombinerer begge materialers egenskaber. I denne opgave søges efter anvendelser, hvor materialets vejrbestandighed udnyttes.
Raleigh, USA
2007

info text

X > <