Biobuild

Bygherre
Europa Kommissionen

År
2013

Samarbejdspartnere
NetComposites Ltd, Acciona Infraestructuras S.A., TransFurans Chemicals BVBA, Arup GmbH, Katholieke Universiteit Leuven, Amorim Cork Composites SA, Institut für Verbundwerkstoffe GmbH, Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek - TNO, Laboratório Nacional de Engenharia Civil, SHR B.V, Exel Composites Ltd, Fiber-Tech Products GmbH

Europæisk samarbejde

Formålet med BioBuild er at udvikle biokompositmaterialer til at fremkalde en markant reduktion i indeholdt energi i bygningens facade og indvendige skillevægge, samt at dokumentere, at de er kommercielt konkurrencedygtige og levere state-of-the-art performance.

BioBuild er delvist finansieret af Europa-Kommissionen. Projektet består af 13 partnere fra 6 europæiske lande og har et samlet budget på næsten 6 millioner euro. Projektet har en varighed på 3,5 år og forventes afsluttet d. 31. maj 2015.

Formålet med BioBuild er at bruge biokomposit materialer til at reducere den indeholdte energi i bygningers facader, indvendige skillevægge og komponenter, med mindst 50% i forhold til de nuværende materialer uden at prisen stiger. Dette vil føre til en drastisk ændring i brugen af bæredygtige, kulstoffattige byggematerialer, ved at erstatte aluminium, stål, fiberforstærkede polymerer (FRP), mursten og beton i nybyggeri og ved renoveringer.

Biokompositter

Biokomposit er en betegnelse for en fiberforstærket polymer (FRP) omfattende naturfibre, såsom hør, jute eller hamp, i en polymermatrix af naturlige materialer, såsom vegetabilske olier eller majs-stivelse baserede polymere. Den lave indeholdte energi i biokomposit materialer har et betydeligt potentiale til at reducere miljøbelastningen fra byggeprodukter.

De specifikke mekaniske egenskaber af naturlige fibre er konkurrencedygtige med glasfibre. På grund af den hule struktur af fibrene har de også fremragende styrke og god vibrationer og akustiske dæmpningsegenskaber sammenlignet med glasfiber og kulfiber.

København, Danmark
2013

info text

X > <