En-spire design

Bygherre
En-Spire

År
2013

GXN team
Kasper Guldager Jørgensen og Liv Grete Framgard

En-Spire Frøæske

GXN og En-Spire – et kulinarisk konsulentbureau, som bruger naturen som inspiration til innovation – arbejder begge ud fra en cirkulær designstrategi. Derfor er GXN og En-Spire gået sammen i et fælles innovationsprojekt, som har haft til formål at udvikle engangsprodukter til madservering og -præsentation.

Projektet tager udgangspunkt i vugge til vugge-principperne og sigter mod at fjerne begrebet affald fra både fødevarer og emballage.

I forbindelse med et madarrangement på Roskilde Festival 2013 har GXN skabt en emballageløsning, hvor den negative miljøpåvirkning, ikke blot er minimeret, men helt elimineret og hvor emballagen faktisk giver noget positivt tilbage til naturen. Resultatet er en origamiinspireret æske af bionedbrydeligt genbrugspapir, som har små frø fra vilde blomster indlejret i selve materialet. Æsken efterlader intet affald og indeholder ingen skadelige klæbestoffer. Det betyder, at den kan efterlades på jorden, hvorfra den vil gå i opløsning og plantefrøene vil spire og blive til vilde blomster.

GXN og En-Spire har tidligere samarbejdet i forbindelse med lanceringen af bogen Cradle to Cradle for det byggede miljø, hvor En-Spire serverede bæredygtige delikatesser. Som opfølgning på arrangementet modtog alle deltagerne en gave som påmindelse om, hvordan mad kan tænkes ind i et cirkulært design. Gaven bestod af en selvlukkende kuvert i genbrugspapir, indeholdende plantefrø fra Urban Green sammen med komposterede mad- og emballagerester fra lanceringen. Gaven gav deltagerne mulighed for at plante deres egen vilde jordbær eller timian.

Læs mere om Cradle to Cradle bogudgivelsen her.

Roskilde, Danmark
2013

info text

X > <