Verd Mallorca

Bygherre
Mallorca Walls

Funktion
Hotel og konferencecenter

Areal
10.000 m2

År
2013

GXN rolle
Arkitekt

GXN team
Kim Herforth Nielsen, Kasper Guldager Jørgensen, Laura Wagner, Maria Tkacova, Lasse Lind, Martin Malthe Borch, Liv Grethe Framgaard, Monica Wiecek, Morten Norman Lund, Ana Merino

Grøn turisme

Verd Mallorca er udviklet i samarbejde mellem 3XN og GXN. Projektet er design af et nyt hotel og konferencecenter centralt beliggende på Mallorca. Hotellet tilbyder en livsstilsturisme med muligheder for at dyrke sport, svømme samt cykle i den omkringliggende bjergrige natur. Det er ambitionen at hotellet skal være et alternativ til den traditionelle badeturisme på Mallorca, og derfor fokuseres der på bæredygtighed i både hotellets faciliteter og arkitektur. Verd Mallorca vil således blive profileret som det mest grønne hotel på Mallorca.

 

Symbiose imellem bygning og landskab

Med udgangspunkt i øens karakteristiske lineære vinranker og øvrige vegetation er byggeriet udformet som en symbiose imellem natur og arkitektur hvor bygningsvoluminerne sammenvæves med frugtlunde og rekreative områder. Via en række overlappende cirkler etableres byggeriets fordeling af individuelle hotelværelser og fællesområder i en unik helhedsplan der tilgodeser hotellets funktionelle krav samt behovet for at skabe et stemningsfuldt og eksklusivt feriemål.

Inspiration fra den lokale arkitektur

Ved at lære fra traditionelle arkitektoniske elementer på Mallorca skabes der en følsom sammenhæng imellem de traditionelle ’finca’er’, det unikke landskab og det nye hotel.  Nyfortolkede ’Patioer’ giver stemningsfulde fællesrum og private uderum til de enkelte hotel- units, pergolaer giver skyggefulde passager og pladser, og det traditionelle vandelement ’Safareig’ bruges æstetisk og sammenbindende til at skabe svale mikroklimaer.

Bæredygtige vandkredsløb

Ferskvand er en værdifuld ressource på Mallorca og projektets ambition er derfor ikke blot at mindske forbruget af vand, men at forbedre kvaliteten af det vand der indgår i hotellets system.  Dette opnås igennem et stedsspecifikt økosystem hvor vand opsamles, lagres og oprenses igennem biologiske processer, samt ved at sørge for lav evaporation igennem brug af tilpasset vegetation. 

Mallorca, Spanien
2013

info text

X > <