Byens Natur

Adresse
Vesterbrogade, København

Bygherre
Københavns Bymuseum

Funktion
Udstillingsdesign

År
2014

GXN rolle
Disponering af rum, Podiedesign

GXN team
Kasper Guldager Jørgensen, Peter Villemoes, Christian Henrik Christensen Dalsgaard, Daniel Philip Veenboer, Hanna Johansson, Hali Larsen

Samarbejdspartnere
Projektleder: Lene Anette Tanghøj Nielsen, Landskabsarkitekt: Jonas Schul, Produktion: Lasse Esbensen fra Kuubo, Urban Farmer Signe Voltelen, Grafik: Fie Sahl Kreutzfeldt

Koncept og Udstillingsdesign

GXN har med kurateret, udviklet og designet interiøret til Københavns Museums udstilling ‘Byens Natur’. Udstillingen handler om, hvordan naturens rolle i byen har formet sig efter tidernes moder, luner og behov og også i dag indtager nye funktioner for at øge byboernes livskvalitet. Derudover er det muligt at blive klogere på mulighederne for bæredygtig byvækst, få et kig ind i livet i byens kolonihaver og parker, se helt nye måder at skabe dyrkningsplads i byerne på og meget mere. Byens Natur er bygget op over de 3 temaer; kulturel natur, forsynende natur og regulerende natur.

Som kontrast til klassiske museumsudstillinger var det fra starten intentionen at lukke dagslyset og naturen ind i de ellers så mørke udstillingslokaler. Udfordringen var at finde løsninger lokalt for at skabe de rette udstillingsbetingelser for de mere følsomme objekter, således er høje vægge som rumdeling med til at skabe skygge, så mere følsomme objekter kan blive skånet for lys. Store grafiske vægge er med til at skabe identitet og informativt forløb gennem rummene.

Udstilling som landskab

Montre og podierne har gennemgået en udvikling hvor de trækkes ud fra væggene og dekomponeres i mindre elementer der kan danne et landskab. Det giver mulighed for at bevæge sig rundt om genstande og se dem fra andre vinkler, siddende eller højt oppe fra. Designet er lavet for at skabe et demokratisk udstillingsforløb i øjenhøjde med plads til liv og bevægelse - en niveau i landskabet kan fungerer som stol, fungerer som trappe, som alternativ rute. Besøgene kan på den måde gå op opdagelse i et landskab af podier, genstande, lyde og film.

Seks hjerter i politiken

Udstillingen åbnede d. 30 april 2014 og modtog 6 ud af 6 ”hjerter” af Politikens kulturkritiker, Marie Carsten Pedersen.
København, Danmark
2014

info text

X > <