Green Master Studio

Funktion
Undervisning

År
2014

GXN rolle
Undervisning, Curriculum, bedømmelse

GXN team
Kasper Guldager Jørgensen, Lasse Lind, Morten Norman Lund

Samarbejdspartnere
AAA - Aarhus arkitektskole

Studio Regenerative Architecture

I det seneste år har GXN samarbejdet med Aarhus arkitektskole om at skabe et undervisningsprogram der undersøger nye former for symbiose imellem det byggede miljø og naturens systemer.

Dette nye studie - ‘Studio Regenerative Architecture’ – fokuserer på bæredygtig bygge praksis såvel som både nye og traditionelle regionale materialer og teknologier. Studiet undersøger ydermere hvordan videnskab og teori fra nutidig økologi kan påvirke arkitektur, fra den urbane skala og helt ned til detaljeringen af byggekomponenter.

Disse tre projekter er eksempler på vellykkede forløb fra studioet:

Megabyens Fleksible Boligaf Jens Johansen afgang sommer 2015

Food for Thoughtaf Casper Østergaard Christensen, afgang sommer 2014

In The Interimaf Liv Grete Strømme Framgard, afgang vinter 2013

Inspiration fra Cradle to Cradle

Med inspiration fra Cradle to Cradle og research i nye materialer og byggeteknologier, såvel, som regionale traditioner og hensyn, udvikles der på studiet en regenerativ design metodik, hvor integrationen af materiale kredsløb, vedvarende energi, vandrensning, aktiv forbedring af indeklima og forøget biodiversitet er del af den arkitektoniske modus operandi.

Læring fra naturen og regionale traditioner

Studiet finder inspiration i naturens verden via ’Biomimicry’, og fokuserer på at udvikle menneskeskabte økosystemer i det byggede miljø. Herudover undersøger studiet hvordan materialer og teknikker fra traditionel regional arkitektur kan påvirke morgendagens grønne byggekultur. Undervisningen er baseret på parallelle opgaveforløb og interdisciplinær videns indhentning fra videnskabens verden, med henblik på at skabe innovative projektspecifikke løsninger.   

Aarhus, Danmark
2014

info text

X > <