Cradle To Cradle Manual

Bygherre
Realdania

År
2013

GXN team
Kasper Guldager, Lasse Lind, Stefan Andersen, Ping Lu, Zhenyu Lai, Zunheng Lai, Tony Shi, Morten Norman Lund og Peter Feltendal

Samarbejdspartnere
Vugge til Vugge Danmark og WM+P, EPEA

Cradle to Cradle® i det byggede miljø

Bogen, som er skrevet i samarbejde mellem GXN og Vugge til Vugge Danmark, er den mest omfattende udgivelse om Cradle to Cradle-inspireret byggeri til dato, og den er rigt illustreret med forklarende tegninger og fotografier.

Cradle to Cradle er internationalt kendt og har på det seneste vakt stor interesse blandt mange aktører inden for dansk byggeri. Dog har det vist sig svært for mange af byggeriets aktører, hvordan de konkret kan arbejde med det filosofiske grundlag.

Udgivelsen er et resultat af over to års arbejde og inddragelse af over 50 danske specialister samt grundlæggerne af Cradle to Cradle, William McDonough og Michael Braungart.

’Filosofien bag Cradle to Cradle er i al sin enkelhed revolutionerende, men for mange af byggeriets aktører er den umulig at praktisere uden retningslinjer og eksempler på løsninger. Vores mål har derfor været at omsætte det filosofiske udgangspunkt til en operationel manual med konkrete eksempler på strategier og redskaber, der relaterer sig til byggeriets faser’
Kasper Guldager Jensen, direktør GXN, partner 3XN

Manualen adskiller sig fra certificeringer som DGNB, LEED og BREEAM ved ikke at være en certificering med tjeklister og faste værdier, men den skal i stedet læses som platform for innovation og nye forretningsmodeller, hvor ambitionen er at bringe klodens ressourcer i kredsløb.

Manualen kan enten købes gennem Arkitektens Forlag eller downloades som open source på Issuu, hvor den allerede er blevet downloadet over 25.000 gange.

Link til Arkitektens Forlag + Link til Issuu 

København, Danmark
2013

info text

X > <