Bladerunner

Bygherre
Innovationsfonden

År
2016

GXN team
Kasper Guldager Jensen, Kenn Clausen, Morten Norman Lund, Steffen Riegas, Jingxian Xu, Rasmus Skov, Monika Wiecek, Alice Song, Albert Wang, Matthew Lawson, Hali Larsen, Dagmara Piszcz, Peter Villemoes, Aleksander Guldager Kongshaug, Allison Jang, Casper Østergaard Christensen

Samarbejdspartnere
Odico Robotic Formworks, Teknologisk Institut, DTU Compute, DTU Mechanics, Confac

Byggeindustrien gentænkes

Bladerunner er et forskningsprojekt mellem Confac, DTU, DTI, Odico og GXN. Formålet med projektet er at revolutionere byggebranchen ved at skabe en ny teknologi, som kan producere avancerede organiske former inden for arkitekturen i samme prisniveau som ved standardproduktion. Dette vil tilbyde et alternativ til eksisterende teknologi, som bryder med monotone og udtryksløse betonkonstruktioner, og åbne op for nye muligheder inden for moderne og avanceret byggeri.

Fleksibilitet kommer med robotteknologiske-enheder

Bladerunner vil indføre brugen af nye og innovative robotceller til hurtig produktion af ikke-standardiserede former af beton i Udvidet Polystyren. Inden for både dansk og internationalt byggeri er efterspørgsel på arkitektur med avanceret geometri hastigt voksende, og dermed også efterspørgslen på teknologier, der kan forbedre arkitekternes design uden at øge byggeriets budget.

Bladerunner har også til formål at fremme fleksibilitet inden for produktion af beton; produktionscellen kan let tilpasses til forskellige former, størrelser og materialer gennem et modulært softwaresystem til geometriberegninger, værktøjshåndtering og planlægning af robottens bevægelse. Fleksibiliteten letter også in-situ byggeri (dvs. skæring af forskalling direkte på byggepladsen).

Bladerunner har også ført til opstart af et nyt forskningsprojekt kaldet Digital Factory, som fokuserer på grænsefladen mellem bruger (designer) og teknologien (Bladerunner).

Læs mere om Bladerunner i denne booklet.

Odense, Danmark
2016

info text

X > <