Digital Factory

Bygherre
The Danish National Advanced Technology Foundation

År
2015

GXN team
Kasper Guldager Jensen, Morten Norman Lund, Kenn Clausen, Alice Song, Albert Wang, Rasmus Skov, Kåre Stokholm Poulsgaard, Sean Lyon

Samarbejdspartnere
Odico, DTU - Compute, DTI

Bro over kløften

Digital Factory er en videreudvikling af det igangværende forskningsprojekt Bladerunner. Visionen for begge projekter er at revolutionere arkitekt- og byggebranchen ved at introducere robotteknisk fabrikation i forbindelse med design og konstruktion af bygninger. Dette vil give arkitekter mulighed for at skabe og realisere avancerede organiske bygningsdesigns, som stadig har et prisniveauet, der kan konkurrere med standard konstruktion.

Fra Bladerunner til Digital Factory

Bladerunner består af den indledende forskning af teknologien bag ’hot wire cutting’, mens Digital Factory er den nye og innovative software-platform, der integrerer robotteknisk fabrikation i det digitale bygningsdesign og projekteringsfaserne.

 International Påvirkning

I dansk såvel som international byggeri, er andelen af ikoniske arkitekturprojekter med avanceret geometri hastigt voksende, hvilket vil føre til en efterspørgsel af teknologier, der forbedrer arkitekternes design frihed uden at øge byggeriets budget. Digital Factory adresserer den økonomiske kløft, der ofte komplicerer realiseringen af organiske former i byggeriet, ved at:

1) Udvikle et nyt sæt af innovative designværktøjer, der giver arkitekter og designere mulighed for at skabe geometrier, der er baseret på robottekniske produktionsbegrænsninger. Disse geometrier kan således produceres direkte af industrirobotter uden en ellers nødvendig efterbearbejdning.

2) at skabe rammer, der integrerer digital projektledelse med programmering af robotbaseret produktion.

Odense, Danmark
2015

info text

X > <