Bæredygtigt Busskur

Bygherre
AFA JCDecaux

År
2015

GXN team
Kasper Guldager Jensen, Morten Norman Lund, Bo Boje Larsen, Jasper Overgaard Schlichting, Thomas Holst Madsen, Pedram Seddighzadeh, Lasse Lind, Casper Østergaard Christensen, Mikkel Møltoft Jensen, Alice Song

En vision for en bæredygtig fremtid

GXN har designet et bæredygtigt busskur baseret på Cradle to Cradle principper, der fokuserer på let produktion, nem vedligeholdelse og gavnlige bidrag til miljøet. Udnyttelse af bio-kompositmaterialer og dets aktive overflader gør dette til et sundt og praktisk bidrag til enhver by.

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle’s tilgang til design er inspireret af den naturlige verden, hvor en organismes affald er gavnlig for resten af økosystemet. Ved brug af samme princip, bør materialer derfor aldrig blive til affald, der forårsager ophobning på vores lossepladser, men skal i stedet fortsætte en livscyklus for andre generationer af produkter, råmaterialer og sunde levende organismer. 

Brug af naturlige materialer til at bygge

Biokomposit er en betegnelse for en fiberforstærket polymer bestående af naturlige fibre i en polymermatrix, i dette tilfælde er hørfibre bundet med bio-harpiks. Busskurets konstruktion er afstivet af en konstruktion af bikage anbragt mellem overfladerne. Biokomposit er et modstandsdygtigt materiale på grund af de naturlige fibres fleksible egenskab. Dens mekaniske egenskaber er sammenlignelige med glassfibers, men den indeholdte energi af bio-kompositter er 50% mindre end glassfibers. Desuden vil biokompositter ikke medføre bortskaffelsesgebyr, da materialet fortsat kan anvendes til andre projekter, når dets livscyklus ender.

Aktive overflader

Busskuret har også aktive overflader, som bidrager til et sundere miljø. De to hovedfunktioner bidrager til et bæredygtigt busskur, der er i stand til at rense den samme mængde luft som et 20 m2 af grønt område i midten af København. Dette betyder, at busskuret renser forurening svarende til hvad 270 biler producerer om dagen. 

Download plakat for flere oplysninger.

København, Danmark
2015

info text

X > <